-
KORRIKA BADATOR DONAPAULERA martxoaren 16an, arratsaldearekin
Bagoaz!, korrikaren kantua ikasteko, Esne Beltza taldeak abesturik, hitzak eta musika :
Zumba dantzaren ikasteko, azpiko loturan klika dezakezu.
Bakarrik oroitarazteko Korrika Amikuzetik pasatuko dela heldu den ibiakoitzean :
- Lehenik hitz ordua Amikuzeko Ikastolan 10etan korrikaren zumba ikasteko eta arratsaldean Donapaleun dantzatzeko.
- Eta gero Amikuzeko Ikastolaren kilometroa : 529 km : 19:35 ( Aiziritzeko itzulgunea baino 100m lehenago)
Nahi baduzue Aiziritzeko itzulgunean elgarretaratzen ahal gintaizke 7ak irian eta han ikusiko dugu nork duen lekukoa hartuko.
- Eta ongi bukatzeko, gaualdia Arüen, 7etatik goiti.
KORRIKAREN ALDE ANIMA ZAITEZ …..EMAN EUSKARA ELKARRI!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LA KORRIKA ARRIVE A ST PALAIS l’après-midi du 16 mars
Cette année c'est le groupe Esne Beltza qui chante Bagoaz ! la chanson de Korrika 18.
Pour les plus courageux, une chorégraphie zumba a aussi été réalisée sur cette chanson.et le programme du jour :
- 1er Rendez-vous à l'Ikastola à 10h pour apprendre les pas de la Zumba de la Korrika et pour ensuite la danser à Saint-Palais, l'après-midi.
- 2ème RV : à 19h au rond-point d'Aicirits, pour prendre le relais d'Amikuzeko Ikastola et voir qui prendra le témoin: km 529 : 100 mètres avant le rond-point d'Aicirits.
- 3ème RV : à partir de 19h, une soirée est organisée à Aroue par Amikuze eta Xiberoko Gau eskolak.
BOUGE-TOI POUR LA KORRIKA …….. ET TRANSMETS L’EUSKARA!
votre commentaire -
-
Bazkaltzekoa ostalairen 18tik 22ra
ASTELEHENA
ASTEARTEA
OSTEGUNA
OSTIRALA
SARTZEA
Zeleria
Salda Kuiatxoa Tabule HARAGI BARAZKI
Axurkia
Barazkiak
Aragi xehatua
Ilarbibilak
Oilaskoa
Fritak
Arrainkia
Barazkia
DESERTA
Iaurta
Fruitua xokoletezko krema
bixkotxa
Bixkotxa ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Menu du 18 au 22 février
LUNDI
MARDI
JEUDI
VENDREDI
ENTREE
Céleri rémoulade Potage vermicelle Râpé de courgettes
à la féta
Taboulé
PLAT PRINCIPAL
Tajine d'agneau aux abricots
Printanière de légumes
Steak Haché
Petits Pois
Poulet
Frites
Gratin de poisson maison
Brunoise de légumes vapeur
DESSERT
Yahourt Fromage
Fruit
Crème chocolat maison
Biscuit
Fromage
Eclair
votre commentaire -
Joan den urtarrilaren 14an, Ingurumen Aldeko Ekimen Zentro Iraunkorrak aniimaturik, Argitxu Sorondo-ren 3. zikloko ikasleek "Energiak eta eko-jestuak" izeneko animazioan parte hartu dute.
Animazioan, energia mota ezberdinak azalduak izan dira ; energia berriztaezinak eta energia berriztagarriak.Animazioaren helburu nagusia izan da ohartzea energia berriztaezinak agortzen ari direla, natura hondatzen dutela eta kostatzen direla. Aldiz, energia berriztagarriak, naturak emaiten dituenak dira, beraz, azken hau errespetatzen dute. Energia hauek gutiago ere kostatzen dira luzara.
Animazioaren helburu nagusia izan da ohartzea energia berriztaezinak agortzen ari direla, natura hondatzen dutela eta kostatzen direla. Talier zinez baikorra, geroztik haurrek kasu egiten baitute berogailuak piztuak direlarikateak zerratzea, gelatik partitzean, argiak itzaltzea, hozkailuko atea fite hestea eta beste...
Le 14 janvier dernier,les élèves du 3ème cycle d'Argitxu Sorondo ont participé à une animation intitulée:"Les énergies et les gestes écologiques" présentée par le CPIE litorral Paus Basque, à l'Ikastola.
Les différents types d'énergies ont été évoqués: les énergies fossiles et renouvelables, l'objectif principal étant de se rendre compte que les énergies non renouvelables sont en train de s'épuiser, au détriment d'une nature qu'elles polluent, ainsi que leurs coûts importants. En revanche, les énergies renouvelables sont celles que la nature nous offre et qu'elles respectent, tout en coûtant moins à long terme.
Les ateliers ont remporté un grand succès et les enfants font davantage attention à fermer les portes quand le chauffage est allumé, à éteindre les lumières en quittant une pièce, à refermer rapidement la porte du frigo, entre autres...
votre commentaire -
Bazkaltzekoa ostalairen 11tik 15ra
ASTELEHENA
ASTEARTEA
OSTEGUNA
OSTIRALA
SARTZEA
Matahamia Atun
galtxiorrak
Salda Arbigorri HARAGI BARAZKI
Ahatsekia
saltsan bletak
Behiki xehatua
purea
Pulinda
Ilarlekak
Arrainkia garia DESERTA
Bixkotxa
ingles kremarekin
Gasna
Fruitua
Etxeko muffina Gasna
Konpota
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Menu du 11 au 15 février
LUNDI
MARDI
JEUDI
VENDREDI
ENTREE
Crêpe au
fromage
Rillettes de thon maison Potage Betteraves vinaigrette
au vinaigre de framboise
PLAT PRINCIPAL
Blanquette de veau
côtes de blettes persillade
Hachis parmentier
Salade
Emincé de dinde
à la normande
Haricots beurre
Pavé de colin basquaise
Blé
DESSERT
biscuit
crème anglaise
Fromage
Fruit
Muffin maison Fromage
Compote
votre commentaire